IKC Thamerdal

De school wordt een echte buurtschool, het schoolplein is uitnodigend en openbaar daarmee toegankelijk voor iedereen. Door het buitenpodium de buitentribune en de openslaande deuren naar het plein opent de school zich naar de buurt en is deze direct toegankelijk. Binnen en buiten zijn fysiek en visueel met elkaar verbonden.

De ruimtelijke opzet is zo dat het gebouw en de ruimte om het gebouw “groot is, maar niet groot aanvoelt” je bent altijd in de buurt van andere gebruikers en functies van het gebouw.  Door spannende doorkijkjes  in het hele gebouw zie je dat er van alles gebeurt Je bent je bewust van elkaars aanwezigheid en voelt je omarmd door de school. De sfeer is open en warm en de school is overzichtelijk.

 

  • Opdrachtgever

    Stichting ICBO, Gemeente Uithoorn

  • Segment

    Onderwijs

  • Grootte

    3200m2

  • Fase

    Voorlopig Ontwerp

  • Project

    IKC Thamerdal

  • Locatie

    Uithoorn