Basisschool De Prinsenhof

20 klassige school met naschoolse opvang

Na uitgebreid vooronderzoek naar totale nieuwbouw, gehele renovatie of een tussenvorm hiervan, is er besloten om een deel van de bestaande karakteristieke oudbouw te renoveren en te voorzien van een moderne uitbreiding aan de achterzijde van de school. De uitbreiding wordt op zekere afstand van de oudbouw geplaatst. De ruimte tussen oud- en nieuw wordt vormgegeven als open informele ontmoetingsruimte. Hierin wordt niet alleen de oude "dichtgeslibde" school opengemaakt. Ook is er ruimte voor remedial teaching en verblijf. Aan deze open ruimte ligt op de begane grond de aula. Deze is ruimtelijk verbonden met het schoolplein aan de voorzijde en geeft hier een glimp van de vernieuwing prijs in de verder klassieke bestaande gevel.

  • Opdrachtgever

    Sophiastichting voor Katholiek Onderwijs

  • Segment

    Onderwijs

  • Fase

    Opgeleverd 2011

  • Project

    Basisschool De Prinsenhof

  • Locatie

    Langevelderweg 2, Noordwijkerhout

  • Aannemer

    SBH Bouwcombinatie